Despre mine

Cel mai bine vorbesc faptele mele. Mereu am susținut că este important să fac, nu să vorbesc despre ceea ce vreau să fac, și să acționez, să duc la bun sfârșit proiectele dedicate profesiei, familiei, comunității din care fac parte.

Am fost dezamăgit, înșelat și manipulat de prea multe ori de cei ce doar vorbesc și promit.

Dacă ar fi să mă descriu în câteva cuvinte, acelea sunt: medic, soț, tată, voluntar, inițiator Rotary Plantează ACUM, mentor, al 20-lea Guvernator Rotary International D2241-România și Rep. Moldova, inovator și mare, mare pasionat de dans. De fapt, pasionat de tot ceea ce fac.

Investesc timp, atenție, emoție, gând, dăruire, prezență în fiecare pas pe care îl fac și cred că asta mă definește cel mai bine. Viața mea este o frumoasă partitură a acestor note pe care dansez în pași de tango împreună cu familia și prietenii mei.

Mă uit în spate la tot ceea ce am făcut până acum și pot să spun despre mine că, prin tot ceea ce am realizat, mă caracterizează spiritul de echipă, dorința de a inova și de a aduce schimbări pozitive, iubesc binele, sunt perseverent, ambițios și prețuiesc lucrurile simple: prietenia, cinstea, onoarea, patriotismul, bunăvoința, altruismul, munca și veselia.

Sunt perseverent în tot ceea ce fac, iar uneori mi se spune că sunt perfecționist. Nu știu dacă e un reproș sau o constatare, însă ceea ce știu sigur este că pentru mine asta e normalitatea. Îmi plac lucrurile făcute bine: cuvântul să fie ținut, valorile apărate în totalitate, integritatea deplină, fiecare pas făcut corect.

Mi se trage din educația pe care am primit-o de la părinți, dar mai ales din practica medicală. Acolo nu “merge și așa”. Acolo totul trebuie făcut cu precizie maximă. Așa cred că trebuie procedat în fiecare latură a vieții noastre, indiferent de ceea ce facem: 100% sau deloc.

Așa mă implic în fiecare lucru pe care îl fac: în profesia de medic, în postura de tată, soț, mentor, dansator, voluntar, iar acum, în mandatul 2019-2020, în onoranta poziție de Guvernator Rotary International al Districtului 2241 România și Republica Moldova.

Testul celor 4 Întrebări

De când sunt membru Rotary, adică de aproape 18 de ani, mă ghidez după un set foarte simplu de 4 întrebări care mi-a simplificat toată filosofia despre cum trebuie trăită o viață și mi-a dat o direcție foarte clară.

Mă întreb de fiecare dată dacă ceea ce gândesc, spun sau fac:

  1. Este adevărat?
  2. Este cinstit pentru oricine este implicat?
  3. Va întări și stimula atât prietenia, cât și bunăvoința?
  4. Va servi în beneficiul tuturor celor implicați?

Acesta este celebrul Test al Celor 4 Întrebări după care se ghidează toți cei peste 1,2 milioane de membri Rotary la nivel internațional și cred cu toată ființa mea că este cel mai eficient mod de a dezvolta relații personale și profesionale sănătoase.

Testul celor 4 Întrebări este calea cea mai sigură spre relații de prietenie durabile, relații economice prospere, guvernare eficientă și dezvoltare economică sustenabilă. În final, toate acestea duc către un climat de pace socială.

Unde trebuie să ajungem?

În primul rând, la o unitate în noi înșine, la o conectare cu sufletul nostru. Apoi, cu semenii noștri.

Pe ce căi?

Pe calea celor 4 întrebări.

Cât va dura călătoria?

Nu foarte mult dacă începem să “plantăm” ACUM semințele adevărului, cinstei, bunăvoinței, prieteniei și a binelui comun.
ACUM

Schimbarea incepe de jos in sus, cu fiecare persoana in parte

Cum?

Prin ACȚIUNE

Proiecte concrete pe ariile de interes Rotary (educație, sănătate, mediu, pace socială, dezvoltare economică).

Prin CONȘTIINȚĂ

Dezvoltarea cultului muncii și a unui sistem sănătos de valori perene.

Prin UNITATE

Altruism, generozitate, empatie și spirit de echipă.

Prin MENTALITATE

Dezvoltarea și promovarea unui spirit de învingător, a altruismului, a patriotismului, a generozității, cinstei și onoarei.

Acestea sunt valorile mele și lucrurile care cred că pot schimba un individ, o națiune, o planetă.

Știu sigur pentru că schimbarea s-a produs mai întâi în mine, apoi în familia mea, în cercul meu de prieteni, de cunoștințe și în relațiile mele profesionale. Mi-am dat seama că, dacă vreau să merg înainte, să construiesc și să las o moștenire generațiilor care urmează, trebuie să acționez.

 

Acestea sunt valorile care mă determină să cred că împreună putem realiza adevărata schimbare, cea din noi înșine! Să începem să ne remodelam ca indivizi, ca națiune, regăsindu-ne cu toții în familia celor care fac bine în lume.

Da, va dura, dar trebuie sa începem ACUM!

Te invit să te conectezi cu mine pe paginile de social media și să mă cunoști mai bine prin ceea ce fac A.C.U.M. (acțiune, conșiință, unitate, mentalitate).

Te invit să ni te alături!