ROTARY

Welcome to Rotary

Istoria Rotary

“Rotary este o organizație de oameni de afaceri și specialiști, reuniți pe plan mondial, care oferă ajutor umanitar, promovează cele mai înalte standarde etice în orice activitate profesională și contribuie la instaurarea climatului de bunăvoință și pace în lume.”

De mai bine de  110 ani, membrii Rotary acceptă provocări din întreaga lume, iar viziunea a început cu un singur om – Paul Harris, care a înființat primul club Rotary în Chicago, la 23 februarie 1905. Scopul clubului a fost de a le permite profesioniștilor din diferite domenii să facă schimb de idei, să lege prietenii și să își ajute comunitățile.  În prezent, Rotary este o rețea globală de 1,2 milioane de vecini, prieteni, lideri și problem-solvers, care văd o lume în care oamenii se unesc și iau măsuri pentru a crea schimbări de durată – pe tot globul, în comunitățile lor și în ei înșiși.

Membrii Rotary nu numai că au fost prezenți la evenimentele majore din istorie, dar au avut și un rol important în ele.

Statistici

0 mil.
membrii pe glob
0 000
de cluburi
0 de țări
prezent
0 mild. USD
investiți în proiecte

Ne-am angajat să găsim soluții

Suntem cu adevărat internaționali

La doar 16 ani de la înființare, Rotary a avut cluburi pe șase continente. Astăzi, membrii din aproape toate țările lucrează împreună pentru a rezolva unele dintre cele mai dificile probleme ale lumii.

Rezistăm vremurilor grele

În timpul celui de-al doilea război mondial, cluburile Rotary din Austria, Germania, Italia, Japonia și Spania au fost forțate să se desființeze. În ciuda riscurilor, mulți au continuat să se întâlnească informal, iar după război membrii Rotary s-au reunit pentru a-și reconstrui cluburile și țările.

Ne-am angajat să ne descurcăm

Nu ne temem să avem visuri mari și să ne stabilim țeluri îndrăznețe. Am început lupta împotriva poliomielitei în 1979 cu un proiect de imunizare a 6 milioane de copii în Filipine. Astăzi, poliomielita rămâne o problemă în doar trei țări – că o comparație, în anul 1988, 125 de țări se confruntau cu această boală.

În 2018, Rotary a investit:

0 mil. USD
în educație
0 mil. USD
în prevenirea și tratarea bolilor
0 mil. USD
în creșterea economiei locale
0 mil USD
în proiectare de salubritate și apă curată

Rotary în istorie

prima întâlnire a primului club Rotary, în Chicago

23 Februarie 1905

în lume există deja 16 cluburi Rotary

1910

se adoptă Testul celor 4 întrebări

Ianuarie 1943

Rotary este una din cele 42 de organizații invitate de către SUA în calitate de consultat pentru delegația lor la Conferința despre Organizarea Internațională a ONU, din San Francisco

Aprilie – Iunie 1945

cea mai mare participare la o convenție Rotary – 39,834 de participanți la convenția din Tokyo

1978

Rotary anunță programul de imunizare împotriva poliomielitei

1985

femeile pot deveni membri Rotary

1987

emisfera vestică a eradicat complet poliomielita

1994

se stabilesc primele centre internaționale Rotary pentru pace

1999

este chartat cel de-al 30,000-lea club Rotary

2001

Rotary lansează oficial efortul de a egala suma de 100 de milioane USD acordată de către Fundația Bill & Melinda Gates pentru a ajuta la eradicarea poliomielitei. În 2009, Rotary primește o nouă provocare – de a egala suma de 200 de milioane USD, în urma acordării unei donații de 255 milioane USD tot de către Fundația Bill & Melinda Gates

2008

Cauzele pentru care luptă Rotary neîncetat:

FII CHIAR TU

Schimbarea pe care o doresti in lume