Nu am fost niciodată mai recunoscător că fac parte dintr-o organizație care face atât de multe pentru protejarea și întărirea comunităților noastre de pe tot globul.
 
Coronavirusul COVID-19 afectează în timp real fiecare aspect al vieții noastre, iar incertitudinea este devastatoare. Ne confruntăm cu o pandemie și cu o situație neprevăzută până în urmă cu câteva luni.
 
Dacă proiectul districtual de donare a doar 30$ a fost împărtășit doar de anumite cluburi din Districtul nostru, ACUM avem posibilitatea să fim solidari cu concetățenii noștri și vă propun un proiect de strictă necesitate: END COVID NOW.
 
În Rotary spunem că suntem lideri, elite, valori în comunitățile noastre, iar aceste vremuri necesită să confirmăm acest lucru. În multe privințe, acesta este timpul nostru. Îi invit pe cei cu abilități dovedite prin fapte concrete, nu palavre și disimulare, să  se unească pentru a oferi ajutor persoanelor aflate în nevoie, respectând indicațiile autorităților și nu substituindu-ne acestoraNu putem face acțiuni care propagă și răspândesc virusul, așa cum am observat, consternat, că apar mai ales pe Facebook, din partea unor binevoitori, dar fără educație, experiență și expertiză. În fapt, pentru toată planeta a venit nota de plată pentru impostură, incompetență, lăcomie și răutate.
 
Atenția și dedicarea noastră este cerută acum pe plan local. Rog ca în toate cluburile, fiecare rotarian să facă exercițîi de generozitate și să doneze clubului din care face parte pentru END COVID NOW. Vă invit să deschideți un cont în club, și rog fiecare club să își gestioneze donațiile local, să le direcționeze în funcție de nevoile județene. Întrebați autoritățile locale și județene cum puteți să le veniți în ajutor. Decideți în cadrul cluburilor voastre, după puterile fiecăruia, cărui spital să donați banii. ACUM este timpul să dovediți că sunteți lideri în comunitățile voastre, că sunteți OAMENI DE ACȚIUNE acolo unde este nevoie de voi. Evident că nu vom acoperi toate nevoile, mai ales că și de această dată, suntem nepregătiți. Medicii din spitale nu au banala mască. Cadrele medicale vor fi primele secerate de virus
 
Efortul global împotriva COVID-19 depinde de acțiunile întreprinse de fiecare individ. Paradoxal, acțiunea fiecăruia constă în stoparea interacțiunilor umane pentru o perioadă scurtă de timp.
Încă nu putem ști ce consecințe va avea acest virus. Putem juca un rol PRIN AUTOIZOLARE, pentru a ajuta la aplatizarea curbei de îmbolnăvire. Obiectivul major este ținerea sub control a numărului de cazuri pe termen scurt pentru a permite sistemelor noastre de sănătate să abordeze această problemă fără a se bloca cu un număr uriaș de pacienți. Efortul colectiv global contribuie la readucerea situației sub control și atunci, sperăm că timpul, vocația, generozitatea, altruismul nostru comun vor avea un sens și un scop mai mare ca niciodată.
 
Eu și familia mea suntem medici (soția mea a fost șefă de promoție) și urmărim cele mai de încredere surse din lume. Vrem să luăm cele mai bune decizii  și vreau să vă transmit în perioada următoare acele informații relevante și utile prin toate canalele de comunicare prin care suntem conectați noi, dar și prietenii noștri. ACUM au primit răspuns și cei care nu pot să înțeleagă puterea conectivității.
 
ACUM este o oportunitate pentru noi să demonstrăm că Rotary conectează lumea în moduri inovatoare, utile pentru cei conectați de puterea binelui.
 
Trebui să urmăm îndeaproape sfaturile OMS și ale autorităților locale de sănătate. Aceasta include anularea evenimentelor și întâlnirilor clubului Rotary pe termen scurt pentru a reduce interacțiunile  care ar putea provoca infecții. Vom apela la internet pentru comunicare.
 
Fac un nou apel la Acțiune, Conștiință, Unitate și Mentalitate: haideți să fim alături de comunitățile noastre în spirit rotarian prin donații, pentru a spune END COVID NOW. Mingea e la noi în teren, la fiecare dintre noi, fiți liderii pe care ați vrut să îi vedeți în comunitățile voastre. Efortul fiecăruia contează pentru că fiecare viață contează.
 
Aceasta este o provocare fără precedent pentru NOI toți. Dar este, de asemenea, o oportunitate pentru rotarieni să se unească ACUM și să facă bine în lume.
 
Multă sănătate!
 
Marian Neagoe

1. Platforma Online de donatii

Am realizat o platformă online de donații, pusă la dispoziția cluburilor din districtul 2241, printr-un parteneriat cu Banca Transilvania și Shopia.ro, orice club putându-și crea un subdomeniu și accepta donații online prin plata cu cardul.

2. Campanii END COVID NOW

Am creat directia generala pentru comunicarea din cadrul campaniei END COVID NOW si am trimis inspre cluburi vizualuri pe care sa le poata folosi in eforturilor lor de strangere de fonduri.

3. Oferte pt echipamente medicale

In momente de mare necesitate am purtati discutii cu numerosi producatori de echipamente medicale care au transmis ofertele lor, acestea au fost urcate pe site-ul districtului, astfel cluburile au avut acces rapid la o lista extinsa de producatori.