Ce e un e-club?

Un e-club seamănă mult cu oricare alt club Rotary – întâlnirile sunt săptămânale, se fac proiecte pentru comunitate, se sprijină Fundația Rotary și se socializează, exact că în orice alt club.

De ce e-club?

Menirea unui e-club este de a extinde valorile și ideile Rotary  în comunitatea liderilor din mediul de afaceri, profesioniștilor pentru care nu este posibil să participe la întâlnirile clasice. De exemplu dacă ești în diaspora.

Inposibilitatea de a participa la întâlnirile clubului se poate datora programului foarte încărcat, călătoriilor dese,  limitărilor din cauza sănătății sau a handicapului sau reședinței la o distanță mare de un club Rotary existent.

Întâlniri online

Întâlnirile online pot fi cea mai potrivită alegere, în special dacă membrii au programul foarte încărcat, mobilitate limitată sau trăiesc într-o zona fără cluburi Rotary. 

 
Deși majoritatea întâlnirilor au loc online, membrii unui e-club pot decide să se întâlnească și față în față, pentru a face diferite proiecte, activități sociale sau pentru a participa la evenimente Rotary, precum Convenția Rotary sau conferințe districtuale.
 
Așadar, e-clubul nu e doar pentru cei din diaspora, ci și pentru cei din țară – oameni ale căror programe sunt foarte încărcate și cărora nu le permite timpul să facă parte dintr-un club Rotary normal.

Cum să ții o ședință online:

De exemplu, un membru al clubului postează conținut pe un panou de mesaje pentru ca ceilalți membri să răspundă pe durata întregii săptămâni.

Pentru început, clubul vostru va avea nevoie de:

E-cluburile Rotary
de succes
au câteva lucruri în comun

  1. Angajamentul față de excelență;
  2. Leadership inteligent;
  3. Planificarea organizatorică; sănătoasă;
  4. Activități și proiecte semnificative
  5. Contact permanent cu membrii;
  6. Interacțiuni armonioase între membri;
  7. Dezvoltarea cu grijă a membershipului;
  8. O legătură strânsă cu Districtul Rotary din care fac parte;
  9. Utilizarea eficientă a tehnologiilor adecvate.