Fii și tu parte din
schimbare

Rotary este o "națiune în spiritul binelui" , în care indivizi pasionați se reunesc pentru a construi schimbarea în lume pe care toți o așteptăm.

Forţa eforturilor individuale reunite nu cunoaşte limite.

Paul Harris

Impactul pe care Rotary îl are în lume se datorează membrilor noștri – persoane ca tine, care văd potențialul în oameni de a se uni și de a lua măsuri astfel încât să creeze schimbări de durată atât în comunitățile din care fac parte, cât și în ei înșiși; oameni care au aceeași dorință de a da înapoi binele divin care le-a fost hărăzit. Unii dintre noi suntem favorizați ai sorții și, drept mulțumire pentru binecuvântările primite de-a lungul vieții, ne îndreptăm toată atenția spre a înapoia ajutorul primit de la cel de sus. 

Avem comunități în întreaga lumea, iar la întâlnirile de club oamenii noștri de acțiune vin împreună pentru a-și consolida relațiile cu prietenii și vecinii și pentru a-și pune în practică angajamentul pe care și l-au luat de a îmbunătăți vieți.

  

Cine se poate alătura?

Căutăm oameni care vor să fie altruiști cu comunitățile din care fac parte, oameni care  își doresc să facă o schimbare în mai bine, atât în viață lor, dar mai ales în viața celorlalți.

Cum poți deveni membru?

Cluburile acceptă noi membri pe bază de invitație. Pentru a ne ajuta să găsim un club potrivit pentru tine sau chiar pentru a-i pune bazele, te vom ruga să ne răspunzi la câteva întrebări despre tine și despre interesele tale. Apoi, pe baza acestor răspunsuri, îți vom găsi clubul în care te potrivești cel mai bine.

Care sunt beneficiile?

În momentul în care devii membru Rotary, devii, de fapt, membrul unei familii uriașe în care profesioniști din diverse domenii îți împărtășesc pasiunea și dorința de a da înapoi.

Când faci parte din Rotary, ești primit cu brațele deschise oriunde ajungi - membrii Rotary sunt mereu prietenoși și dispuși să te facă să te simți ca acasă, chiar dacă ești în celălalt capăt al lumii. Rotary deschide o ușă către un grup unde nu chiar oricine ajunge. Selecția membrilor este riguroasă, tocmai pentru că ne dorim să avem în rândul nostru oameni pasionați, care chiar își doresc să producă schimbări în bine de durată. De aceea, odată ce ai devenit membru, vei avea ocazia să întâlnești oameni merituoși în sesiuni de networking care sunt pe cât de informative, pe atât de relaxante și distractive.  

Calitatea de membru în Rotary satisface nevoia umană de bază, aceea  a prieteniei. Acesta este de fapt și motivul pentru care Paul Harris a început, în 1905, întâlnirile primului club Rotary din lume. Aici creăm prietenii pentru tot restul vieții, în comunitățile noastre locale și internaționale, iar relațiile create în Rotary fac parte dintr-o rețea de lideri locali și internaționali, pe care îi considerăm egali și colegii noștri.  

Membrii care călătoresc vor afla că a fi Rotarian îți deschide ușile în lumea întreagă. Sub deviza “Insigna Rotary îți deschide ușa”, vizitarea unui club Rotary în timpul călătoriei tale îți va oferi acces la resursele și informațiile locale. În plus, cluburile Rotary de pretutindeni îți pot oferi asistență rapidă în obținerea serviciilor unui medic, avocat, dentist etc., în timp ce călătorești.

Implicarea ta într-un club Rotary îți integrează automat și familia în rețeaua de sprijin a comunității. Aici îți poți face prietenii care durează o viață. Proiectele la care iei parte pot fi oportunitatea ideală pentru a lucra cu copiii tăi și pentru a-i învăța valoarea serviciul mai presus de sine.

Rotary este cea mai veche și mai prestigioasă organizație civică din lume. Calitatea de membru în Rotary se obține doar prin invitație. La nivel mondial, Rotarienii sunt recunoscuți că fiind cei mai importanți indivizi în mediul de afaceri, în diferite profesii și în comunitate. Când ești Rotarian, ai acces instantaneu la acest tip de oameni și te vei identifica și tu ca unul dintre ei.

Calitatea de membru în Rotary te conectează imediat cu o gamă largă de profesii și profesioniști, în clubul tău, orașul tău, regiunea ta sau la nivel mondial. Îi încurajăm pe membrii noștri să facă afaceri între ei deoarece avem încredere în membrii Rotary. Diversitatea profesională este una dintre valorile fundamentale ale Rotary. Datorită acestei diversități și a tratamentului nostru etic unii față de alții, membrii noștri pot avea încredere în crearea multor relații de afaceri pe termen lung.

Rotary le oferă membrilor ocazia de a face diferența și le oferă beneficii exclusive pentru a-și exprima pasiunea de a-i ajuta pe ceilalți. Rotary le pune membrilor la dispoziție oportunitatea de a avea visuri mărețe și, prin structura, rețeaua și resursele disponibile (pe care nicio altă organizație din lume nu le are la acest nivel), îi activează să le și pună în practică. Membrii noștri pun bazele proiectelor individual – de la eradicarea globală a poliomielitei, la proiecte de înfrumusețare locală, membrii noștri sunt cei care iau decizia legată de ce proiecte să facă. Ce poți visa, poți crea. Ce poți visa, poți fi.

Rotary este o rețea de lideri ai comunităților, oameni de afaceri și profesioniști, oameni integri care au un țel comun. Membrii noștri sunt expuși, săptămânal, unor oameni ce provin din diferite domenii, care pot oferi asistență afacerilor tale proprii sau dezvoltării tale personale. Deși organizația noastră nu este una de afaceri, le permitem membrilor noștri să fie identificați ca lideri în comunitățile lor locale. Prin această asociere, membrii noștri își pot spori afacerile, pot învăța și se pot identifica cu liderii din comunitatea lor. Cineva a spus că “Rotary îți dă oportunitatea să stai săptămânal alături de oameni pe care, altfel, ar trebui să-i plătești să-ți acorde o întâlnire”.

Rotary ia oameni normali și îi pune în circumstanțe extraordinare. Aici ești expus săptămânal unor idei noi, unor profesii noi și unor noi oportunități de învățare. Membrii noștri își dezvoltă foarte bine abilitățile sociale. O parte importantă a cluburilor Rotary este caracteristica internațională, care le oferă membrilor șansa să-și lărgească orizonturile, modul de viață și felul în care se exprimă. Spus simplu, fiind membru Rotary te va ajută să fii mai bun – un om mai bun, un lider mai bun, un umanitar mai bun.

Rotary le dă membrilor ocazia să se implice în ajutarea comunității locale, îmbunătățind-o. Calitatea de membru și implicarea într-un club Rotary te fac să devii un cetățean mai bun și mai conectat cu liderii  și cu nevoile comunității.

Cluburile Rotary se găsesc în peste 200 de țări și regiuni geografice. Există puține locuri pe glob care nu au un club Rotary. Această prezență globală le oferă membrilor noștri ocazia exclusivă de a dezvolta prietenii atât în comunitatea locală, cât și în comunitatea mondială. Această conexiune globală îți oferă oportunitatea și metoda de a fi un cetățean global mai bun.

Ce așteptări sunt?

În momentul în care devii membru Rotary, trebuie să:

Plătești cotizația clubului

$170/an, adică 0.38 de cenţi (1.72 RON/zi)

Te implici

Participi fizic sau online la diversele acțiuni ale clubului, evenimente, proiecte.

Aduci un plus

Îți folosești abilitățile și talentele profesionale pentru a produce o schimbare​

Care sunt etapele?

Alăturarea la un club Rotary se face doar pe bază de invitație. Vrem să ne asigurăm că te alături unui club care ți se potrivește perfect. Te putem pune în legătură cu un club potrivit pentru ține, care îți va facilita intrarea în club și participarea la proiecte.

1.

Îți exprimi interesul​

2.

Noi îți găsim clubul potrivit​

3.

Un club local te contactează

4.

Clubul te invită să te alături

5.

Incepe procesul pentru a deveni membru
FORMULAR DE INTENȚIE

Alătură-te
unei mari familii

Lasă-ne câteva informații si uploadează un CV. Vom reveni cu informații suplimentare.

    Adauga CV-ul tau aici