Suntem încă în 2019, un an cu o semnificație majoră pentru Districtul nostru. În luna mai am celebrat 90 de ani de prezență rotariană în spațiul românesc. Impactul și rolul istoric al organizației noastre s-a putut vedea în retrospectiva proiectelor care au produs o schimbare reală, măsurabilă în cele două țări.

În anul 2020 celebrăm și 20 de ani de existență ai Rotary District 2241 România și Republica Moldova. Este un eveniment istoric. Este un privilegiu  și o onoare nespus de mare pentru mine să sărbătoresc alături de voi toți, în mandatul meu de Guvernator al Districtului 2241, acest rezultat aniversar. 

Suntem peste 5.500 de membri Rotary, Rotaract și Interact care, în cei 20 de ani de existență a Districtului 2241, am investit timp, pasiune în proiecte caritabile dedicate comunităților din România și Republica Moldova. Sunt nenumărate ore de muncă care nu pot fi cuantificate în sume, dar care au o valoare inestimabilă. 

În cei 20 de ani, au fost realizate 382 Matching Grant-uri în valoare de 4.011.375 de dolari și 53 global Grant-uri în valoare de 3.935.694 de dolari.


9.927.870 de dolari au fost aduși în districtul nostru din proiecte realizate împreună cu Fundația Rotary International în acțiuni ce vizează ariile de interes Rotary: lupta împotriva bolilor, furnizarea de apă curată, salubritate și igienă, salvarea mamelor și a copiilor, sprijinirea educației, creșterea economiei locale și eradicarea poliomielitei. Sunt vieți transformate în bine, sunt comunități care funcționează mai bine datorită implicării membrilor Rotary. Impactul pe care noi, ca organizație, îl avem este de excepție și vă felicit pentru implicare. Avem cu toții bucuria faptului că am lăsat ceva mai frumos și mai bun în urma noastră. 

Vă propun să sărbătorim împreună CAMPANIA 90-20 prin fapte, prin proiecte de amploare și prin premierea excelenței în Rotary a rotarienilor și a cluburilor.

Logo-ul acestui an jubiliar.

Produse Jubiliare - 90/20

Placheta Jubiliară

Distincția D 2241

Monografia Jubiliară

Cartea de Aur

Vin Jubiliar – De Lux

Jubileum Premium 

Vin Jubiliar

Jubileum Premium
1. Placheta Jubiliară

1.Medalie cu diametru de 60 mm, grafică 3D, 2 fețe, grosime în cant 2.5 mm, iar în cel mai înalt punct albasoreliefului Paul Harris , grosimea este 4.5mm. 
Basorelieful Paul Harris este placat cu argint patinat, iar restul medaliei cu aur galben de 24 Kt. Fundalul medaliei are sablare cu aspect de nisip fin, pentru a realiza contrastul dintre cele 2 planuri. Alte tehnici utilizate: vibrofinisare, slefuire manual[, margini strunjite tridimensional.

2. Placută din ABS pentru personalizarea ulterioară a titularului / membru Rotary.


3.Placută din ABS auriu/negru, gravată, dimensiuni: 140x95mm, cu mesaj de recunoaștere și apreciere
a meritelor și a activității rotariene

4.Placă suport din lemn MDF, bicolor, dimensiuni: 230×180 mm, sistem de prindere pe perete

2. Cartea de Aur – Monografie Jubiliară

Album cu 755 pagini, toate color, hârtie specială de album.
    
În acest an de Guvernorat, mi s-a oferit posibilitatea să vă cunosc pe voi, oameni excepționali, cu care am materializat proiecte remarcabile. În realitate, doar asta contează, doar asta rămâne în urma mea. Zidul bunătății care va fi construit mai departe. Și asta doar prin exemplul personal al celor mai puternici, onești, fericiți, împliniți, modești, curați sufletește rotarieni autentici pe care i-am cunoscut, sau pe care i-am descoperit. Rotary plantează ACUM! Aceste semințe vor crește, și roadele vor fi dulci

De aceea, pentru a onora eforturile tuturor cluburilor și rotarienilor din România și Rep. Moldova, și pentru a le face cunoscute tuturor, am decis să las în urma mea o CARTE DE AUR, care să însumeze cele mai bune proiecte , dar și  impactul acestora în comunitatea pe care o servim în autentic spirit rotarian. Au existat numeroase tentative de-a lungul anilor, dar cu un volum uriaș de muncă, răbdare, perseverență, entuziasm, creativitate, acest vis s-a materializat ACUM. Felicit cluburile și membrii Rotary care stau în spatele acestei realizări. Este o monografie unică, simbolică, un album care va prezenta posterității rezultatele concrete ale tuturor membrilor Rotary din România și Republica Moldova, în cei 20 de ani unici. 

3. Jubileum Premium – De Lux

Vinul este un pinot gris, alb sec, an de excepție 2019, Domeniul Ciumbrud, nu se comercializează, fiind rezervat în totalitate pentru Rotary D2241.Cutia premium de LUX, este manufacturată manual, are o parte fixă, cu distanțiere de poziționare a sticlei, un capac mobil cu 3 fețe și prindere laterală cu magnet. Grafică și tehnici de realizare de excepție: tipărire digitală, lac selectiv gold și hot foil.

Dragi cavaleri de viță nobilă,
Un an jubiliar pentru voluntariat a inspirat la obținerea unui vin realmente excepțional, un Pinot Gris din 2019, la care au contribuit din plin toate componentele din „terroir”-ul Districtului 2241 România și Rep. Moldova.

Aveți de-a face cu un vin jubiliardin tradiția celor 90 de ani de prezență a vieții Rotary în pământul românesc, un vin extrem de fin, dintr-o viță matură de 20 de ani. Pasiunea culegătorilor, împreună cu dedicarea lor în excelență, îi conferă un post-gust catifelat, ce încântă nu doar bolta palatină, ci și inima celui dedicat în a descoperi armonia în fiecare clipă. 

JUBILEUM este un vin ce se resimte fin și generos în fructe din culturi, continente, soiuri diferite, în note de filosofie Rotary, de idei și perspective diverse, urmat de note de acțiuni concrete. Gustul plin, rotund, echilibrat cu arome tipice de prietenie, ne întărește convingerea că avem un vin de excepție.

Anii trecuți peste acest vin îl vor îmbogăți în nuanțe rafinate, păstrându-i intacte valorile care i-au impregnat esența: prietenia trainică dintre viță și sol, lumina ca hrană, pacea creșterii armonioaseînțelepciunea culegătorilor, bucuria recoltei. Ideal pentru a însoți bucate făcute cu credință, nădejde și dragoste. 

4. Jubileum Premium 

Cum altfel am putea sărbători acest an jubiliar pentru voluntariat decât cu un vin extraordinar.  Este un vin dintr-o viță de 20 de ani, extrem de fin, creat cu aceeași dedicare pentru excelență care este caracteristică și districtului 2241. 

Acest vin este destinat EXCLUSIV membrilor Rotary și nu se comercializează. JUBILEUM este un vin ce se resimte fin și generos în fructe din culturi, continente, soiuri diferite, în note de filosofie Rotary, de idei și perspective diverse, urmat de note de acțiuni concrete. Gustul plin, rotund, echilibrat cu arome tipice de prietenie, ne întărește convingerea că avem un vin de excepție.

Anii trecuți peste acest vin îl vor îmbogăți în nuanțe rafinate, păstrându-i intacte valorile care i-au impregnat esența: prietenia trainică dintre viță și sol, lumina ca hrană, pacea creșterii armonioase, înțelepciunea culegătorilor, bucuria recoltei. Ideal pentru a însoți bucate făcute cu credință, nădejde și dragoste.