Tinerilor, nu vă fie frică. Fiți concentrați. Fiți determinați. Fiți plini de speranță. Fiți stăpâni pe situație. Deveniți și mai puternici oferindu-vă o educație bună, apoi ieșiți în lume și folosiți-vă de ea pentru a construi o țară care să fie vrednică de voi și de capacitățile voastre.

Michelle Obama

Tinerii noștri sunt liderii de mâine

Tinerii noștri sunt liderii de mâine, cei care pot aduce acea schimbare la care visăm cu toții. Tinerii trebuie să redescopere că au o voce, sunt puternici și pot să-și exprime pasiunea cu entuziasm și dedicare. Frica a fost unul din sentimente pe care le-am dobândit și în școala românească, iar sistemul educațional românesc a demonstrat că este failibil în repetate rânduri, tocmai de aceea e important să intervenim și să schimbăm profund viziunea pentru viitor.
Rotary investește neîncetat timp, expertiză și resurse în educație, pentru a se asigura că viitorul nostru, al tuturor, rămâne pe mâini bune. Credem că nimic nu e posibil fără educație.

Cum acționăm în această privință:

Oferim burse tinerilor cu potențial, deoarece înțelegem că accesul la educație poate fi, uneori foarte dificil. Rotary vine în ajutorul acestor tineri pentru a le construi un mediu în care să poată să-și atingă potențialul și unde să înțeleagă importanța valorilor noastre.

Oferim programe de educație pentru cadrele didactice, deoarece schimbarea trebuie făcută și din interior.

Locul în care procesul educațional se desfășoară este foarte important, de aceea investim în dotarea școlilor. Lipsurile din școli în România sunt diverse și nenumărate, uneori chiar șocante, dar noi facem eforturi constante pentru a depăși aceste limitări materiale. De aceea, Rotary are foarte multe proiecte care se concentrează pe asigurarea dotărilor necesare pentru ca tinerii să primească o educație corespunzătoare.

Educația este viitorul

Rotary face proiecte pe toate fronturile ce țin de educație, pentru că doar așa vom putea schimba fundamental acest proces atât de important pentru societatea noastră.  Scopul nostru este să punem în mâinile tinerilor toate uneltele pentru a schimba în bine viitorul. Educația este ACUM cea mai puternică metodă pe care o putem folosi împotriva corupției, împotriva răutății și a nedreptății și pentru dezvoltare economică durabilă. ACUM trebuie să facem tot posibilul ca viitorul nostru să fie pe mâini bune.