IUNIE – ROTARY FELLOWSHIPS

Prietenia presupune  sinceritate, integritate, onoare, respect, binele celuilalt, încredere, și se bazează pe fapte.

Doar formând prietenii durabile, conexiuni autentice, sincere veți reuși să creați ÎMPREUNĂ, asemeni unui întreg, schimbarea pe care vreți să o vedeți în lume.

 

Dragi prieteni in Rotary,

Vreau să vă mulțumesc vouă, dragi prieteni, care m-ați primit cu brațele deschise în cluburile voastre și mi-ați ascultat și înțeles viziunea. Vouă, celor care ați înțeles că doar ÎMPREUNĂ facem diferența cu adevărat, că suntem CONECTATI într-o mare națiune a binelui și astfel ați ales să îmi susțineți proiectele în comunitățile voastre și în Rotary.

Marele proiect rămâne motivul pentru care suntem în ROTARY și dezvoltarea lui în mintea și viața noastră. Pentru mine, motivul pentru care sunt în Rotary de aproape 20 de ani este PRIETENIA, părtășia cu cei care au aceleași valori ca și mine, care sunt motivați să facă diferența prin fapte, nu vorbe.

Fără să îmi dau seama, Rotary mi-a oferit, în timp, o a doua familie: prieteni noi pe care mă pot baza, cu care realizez lucruri extraordinare, alături de care transformăm vieți și facem cu adevărat diferența în comunitate, în districtul din care facem parte, iar mai nou, și la nivel internațional. Lucrurile pe care le-am realizat împreună nu doar că transformă vieți, dar au un impact imens, pe care încă nici nu putem să îl intuim. Faptul că salvăm vieți, plantăm copaci, educăm generații noi în spiritul păcii și înțelegerii, cooperării și dezvoltării economice, nu poate fi măsurat în cifre. Cel puțin, nu acum.

De aceea, vreau să vă mulțumesc tuturor celor care ați plantat, ați salvat vieți, ați educat, ați organizat evenimente pentru a strânge fonduri pentru cei care nu au o altă șansă, tuturor celor care ne-ați oferit timpul vostru, cea mai prețioasă resursă a voastră, pentru a face bine altora. Vă doresc să vi se întoarcă înmiit tot binele făcut! Acum, la finalul mandatului meu, având în față rezultatele, vreau să vă mulțumesc pentru tot! Avem rezultate și am reușit, ÎMPREUNĂ, să facem cu adevărat diferența! Singur (singuri) nu aș (am) fi reușit niciodată.

Acum, după toate rezultatele obținute în urma proiectelor noastre, vă invit să ne destindem. Să ne odihnim și să ne refacem forțele. Să facem ceea ce ne bucură sufletele, să ne acordăm mai mult timp nouă, să ne urmăm pasiunile și hobby-urile cu aceeași determinare. Să fim în această lună concentrați pe serviciu pentru sine, să ne înconjurăm mai mult de oameni care sunt pasionați de aceleași lucruri ca și noi. Să simțim că trăim această viață plini de bucurie, făcând ceea ce ne încântă. În Rotary avem grupuri de interese comune, în care membrii Rotary și familiile lor, participanți la programe și absolvenți care se reunesc la nivel mondial în jurul unui interes comun, vocație sau activități recreative, cu scopul principal de a se conecta și de a dezvolta prietenii. Fellowship-urile Rotary sunt grupuri internaționale care împărtășesc o pasiune comună. Participarea la activitățile unui astfel de grup este o modalitate foarte frumoasă, dar și distractivă, de a vă face prieteni din întreaga lume, de a explora un hobby sau o profesie și de a vă îmbunătăți experiența Rotary. Așadar, în luna iunie sărbătorim Rotary Fellowship și vom învăța împreună despre diferitele tipuri de Fellowship disponibile în cadrul Rotary!

Fundal istoric:

Grupurile de interese comune Rotary au început în mod informal în 1928, când membrii Rotary cu un interes comun pentru limba Esperanto s-au reunit într-un grup. În 1947, un grup de pasionați de nautism au început să arboreze steagul Rotary, numindu-se Fellowship International Yachting of Rotarians; această părtășie se laudă acum cu cea mai lungă existență continuă. Domeniul de aplicare al grupurilor de interese comune Rotary s-a schimbat foarte mult de-a lungul anilor, dar astăzi scopul lor este să unească familia Rotary în prietenie și să ofere locații pentru a se bucura de activitățile lor recreative sau profesionale preferate.

Fellowships, azi

În perioada 2018-2019, 73 de grupuri de interese comune au raportat un număr de 61.241 de persoane în peste 150 de țări din întreaga lume. Mărimea medie a unui astfel de grup este de 838 de membri. Peste 80 de grupuri de interes Rotary sunt acum înregistrate oficial la Rotary International: de la yoga (65 membri), yachting (3608), editori(18400), golf (1070), filosofie europeană (232), jazz (176), grupuri pentru medici (405), avocați (205), manageri, LGBT (212), amatori de motociclism (2636), vin (4500), cărți rare (630) sau surf (642), sunt sigur că îți vei găsi prieteni noi de pe tot globul, care împărtășesc aceeași pasiune sau interes ca și tine. A face parte dintr-un astfel de grup este o modalitate distractivă de a-ți face prieteni din întreaga lume, de a explora un hobby sau o profesie și de a-ți îmbunătăți experiența Rotary.

Te pasionează un anumit subiect? Accesează site-ul web al grupului pentru a afla mai multe: https://www.rotary.org/en/our-programs/more-fellowships

Cum să promovezi un grup de interese?

  • promovează evenimente și activități organizate de grupul de interese pe site-ul clubului sau districtului
  • invită membri locali din acel grup să vorbească într-o ședință de club sau într-o conferință districtuală despre activitățile lor și activitatea de serviciu aferentă
  • organizează videoconferințe pe social media cu membri din toată lumea și invită-i să vorbească despre pasiunea lor
  • caută membri care se remarcă în profesiile lor sau sunt pasionați de un hobby și încurajează-i să se înscrie în grupuri de interese sau să dezvolte altele noi.

Aș vrea să închei cu ideea principală a acestei scrisori, valoarea care îmi ghidează activitatea rotariană de 20 de ani încoace. PRIETENIA. O învățăm în copilărie și, dacă suntem înțelepți, o dezvoltăm și o rafinăm până la adânci bătrâneți. Rotary este o școală în care învățăm toată viața și în care lecția principală este PRIETENIA. În fiecare zi dăm extemporal neanunțat, iar în situații mai complicate, teză neanunțată. Suntem o rețea de prieteni, pentru că a fi membru Rotary nu înseamnă altceva decât a avea aceleași valori. Prietenia presupune sinceritate, integritate, onoare, respect, binele celuilalt, încredere, și se bazează pe fapte.

Ne confruntăm cu provocări mari nu doar în comunitățile noastre, ci pe tot globul. Acțiunile noastre de azi ne determină viitorul. Noi construim viitorul cu fiecare acțiune de-a noastră. Totul începe cu tine și cu fiecare alegere personală pe care o faci în primul rând pentru tine. Schimbarea începe din interior. Decizia de a trăi în integritate, de a face ceea ce este corect și bine pentru toată lumea, de a gândi și acționa pe termen lung este responsabilitatea fiecăruia. Atunci când vom înțelege că 1,2 milioane de membri, care gândesc și acționează în aceeași direcție, mută munții împreună, vom înțelege că doar prin cooperare suntem capabili de lucruri mai mari decât ne-am fi închipuit vreodată. Abia atunci vom fi de neoprit.

De aceea, la final de mandat, vă doresc să dezvoltați prietenia și solidaritatea. Să dezvoltați prietenii noi în cluburile voastre, în district și mai ales pe plan internațional. Să fiți solidari cu cei ale căror districte se confruntă cu nenorociri. Să vă deschideți mintea și inima și să vă conectați autentic unii cu alții. Să realizați că suntem parte a unui întreg, acționăm precum o roată care pune lucrurile în mișcare, care face schimbări majore cu un impact imens, ceva mult mai mare decât noi, o forță comună a binelui, o națiune unită a oamenilor de acțiune care nu se luptă pentru putere, ci care au înțeles că doar prin cooperare și prietenie creează schimbarea mult dorită. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat! Vă doresc să vă conectați cu adevărat, autentic, unii cu alții, suflet la suflet, idei cu idei, cu prietenii voștri și cu oameni de pe tot globul, care vă împărtășesc valorile și proiectele.

Doar formând prietenii durabile, conexiuni autentice, sincere veți reuși să creați ÎMPREUNĂ, asemeni unui întreg, schimbarea pe care vreți să o vedeți în lume. 

Rotary Connects The World!

Cu prietenie,

Marian Neagoe.

Leave a comment