Dacă plantezi cinste, vei culege încredere,

Dacă plantezi bunătate, vei culege prieteni,

Dacă plantezi umilința, vei culege măreție,

Dacă plantezi perseverență, vei culege satisfacție,

Dacă plantezi respect, vei culege perspectivă,

Dacă plantezi hărnicie, vei culege succes,

Dacă plantezi iertare, vei culege împăcare,

Atenție: ce plantezi azi, vei culege mâine.

 

Rotary Plantează ACUM este unul dintre cele mai dragi proiecte ale noastre, în care ne-am avântat cu încredere și mult entuziasm. Cu toții suntem preocupați de sănătatea din prezent a oamenilor, dar și a mediului; precum și de binele urmașilor noștri. De aceea, misiunea proiectului este de a implica opinia publică, societatea civilă, autoritățile, mass-media, sponsorii și alte organizații de voluntariat, în protejarea și creșterea pădurilor.

 

Situația critică în care planeta se află în momentul de față ridică foarte multe probleme la nivel mondial. Se vehiculează faptul că s-ar putea să fie prea târziu și că toate eforturile noastre de plantare să fie în zadar. Cu toate acestea, însă, nouă nu ne place să ne dăm bătuți. În Rotary suntem oameni de acțiune, oameni cărora ne place să ne implicăm total și puternic în acțiunile pe care le întreprindem. Iar plantările sunt printre acțiunile noastre favorite.

 

Rezultatele pe care le urmărim cu Rotary Plantează ACUM:

  • Un impact media național cu efecte în societatea civilă;
  • Un efect administrativ-politic concret, practic dar cu rezultate pe termen scurt, mediu și lung;
  • Educația tinerilor din școli (efect potențat mai ales implicarea cluburilor Interact şi Rotaract);
  • Mobilizarea opiniei publice;
  • Încurajarea și a altor noi organizații cu scopul de protejare și plantare a pădurilor;
  • Reducerea defrișărilor ilegale.

 

Obiectivul principal al Rotary Plantează ACUM

În prezent, suntem peste 3500 de rotarieni în cele 132 de cluburi Rotary din România, iar obiectivul principal al acestui proiect este de a mobiliza o parte parte din acești rotarieni, cu scopul de planta 1 milion de copaci anual. Clubul Rotary din Oradea a propus și a susținut acest proiect pentru a fi implementat în tot Districtul 2241 România și Republica Moldova, având experiența a peste 13 ediții organizate în colaborare cu școlile și primăriile din județul Bihor, Romsilva și cluburile Interact și Rotaract din Oradea.

Leave a comment