Dragă prietenă , Drag prieten, 

 

S-a îmbunătățit calitatea vieții tale de când ai ales să te alături clubului tău? 

Rotary dedică luna august membership-ului.

Fă o scurtă pauză și gândește-te la felul în care calitatea de membru în această organizație ți-a schimbat viața. Prieteni, proiecte sociale, probleme rezolvate, vieți salvate, familie, concedii și petreceri de neuitat, învățare, dezvoltare personală, oameni interesanți……..? 

Pentru mine, acestea sunt doar câteva aspecte ale felului în care Rotary mi-a schimbat viața. Și pentru că am studiat medicina, nu pot să nu menționez că este demonstrat științific că serviciul mai presus de sine are, de fapt, la fel de multe beneficii pentru sine. Atest, faptul că îmi dăruiesc timpul, cunoștințele, energia și atenția celor care au nevoie de expertiza mea și asta mă face într-adevăr să mă simt mai bine, îmi dă o mare satisfacție sufletească. Dar nu e singura.

Pe lângă dezvoltarea unor proiecte care rezolvă problemele comunității din care facem parte, Rotary ne oferă accesul în cadrul unei comunități globale de lideri în domeniile lor de activitate, ne deschide uși prin simpla purtare a unei insigne, un simbol al integrității, al corectitudinii și a calității morale. 

Această organizație ne oferă posibilitatea de a cunoaște oameni noi, interesanți, diferiți, din diverse medii, înzestrați cu talente deosebite, alături de care pornim pe acest drum al serviciului mai presus de sine, al dezvoltării personale, al prieteniei și al cadrului perfect organizat pentru a crea împreună schimbări de durată. 

Gândește-te ce impact au avut proiectele în care ai fost implicat/ă până acum în viețile celor pe care i-ai ajutat și imaginează-ți acum același proiect cu un impact de 10 ori mai mare. A sosit momentul să ne setăm obiective mai curajoase, să amplificăm eforturile noastre. De ce? Pentru că ne-am dovedit nouă de atâtea ori că FACEM CU ADEVĂRAT DIFERENȚA.

Singurul impediment este limita din mintea noastră. Așa că te invit să gândești exponențial, să-ți schimbi mentalitatea și obiectivele, îndrăznind mai mult, atât în viața profesională, cât și în cea personală. Doar așa putem progresa: să gândim și să acționăm exponențial în viețile noastre. Să plantăm 1000 de copaci, nu 100. Să salvăm 200 de copii cu malformații cardiace, nu 100. Să susținem 50 elevi supradotați, nu 10. Iar în anul următor, 100. De ce? Pentru că putem și pentru că e nevoie. 

 

Pentru a mări impactul avem nevoie de oameni care să creadă și ei în visele noastre, în schimbarea reală, de durată pe care o putem genera împreună prin proiecte eficiente. Oameni care să rezoneze cu valorile noastre, să înțeleagă cu adevărat beneficiile calității de membru Rotary și cărora să li se ofere:

 

  • un context în care să îşi poată dezvolta abilitățile de leadership și cele profesionale
  • o poartă prin care se pot conecta cu alți lideri care schimbă lumea
  • un mediu de business networking
  • un cadrul organizat pentru mentoring
  • oportunitatea de a-și oferi expertiza și talentele artistice sau profesionale
  • fellowships internaționale pe diverse domenii

Înainte să invităm lideri din afara organizației să ni se alăture, cred că cel mai important pas e să îi întrebăm mai întâi pe membrii cluburilor Rotaract dacă doresc să se alăture cluburilor noastre sau își doresc un alt club al lor. Un studiu făcut printre membrii Rotaract la nivel internațional arată că aceștia și-ar dori să găsească în cluburile Rotary prietenie adevărată, mai mult networking, proiecte eficiente, cultură incluzivă, atmosferă familială, deschidere către schimbare, pasiune, oameni deschiși la minte, soluții creative, flexibilitate, planificare focalizată, simplitate și mentorat. Acest ultim aspect cred că este unul din punctele noastre forte cu care putem să susținem generațiile următoare în transformarea lor în lideri care crează schimbări de durată în comunitățile din care fac parte. Am început deja demersurile de a urca toate seminariile de mentoring (link-urile de mai jos), acolo unde fiecare membru Rotary, toți cei 3500 de prieteni, se poate dezvolta, atunci cand doreşte, pe teme legate de leadership, comunicare, fundraising, prevenirea conflictelor și membership. 

Pe lângă tineri, ne dorim diversitate în cluburile noastre, iar diversitatea e un aspect pe care putem să îl implementăm nu doar în membership, ci și în modul de funcționare a clubului. De la cluburi satelit, independente sau e-clubs, la diverse experiențe ale întâlnirilor săptămânale, putem să gândim modalități noi, mai flexibile, de organizare a cluburilor existente sau a celor noi pentru acei lideri ai comunității care nu rezonează cu modelul actual. 

A crește organizația Rotary înseamnă, de fapt, a primi noile generații diverse de lideri pentru a întări și a multiplica legăturile pe care le avem pe întreg globul, pentru a deveni o națiune a indivizilor conectați. 

 

 

Cu prietenie, 

Marian Neagoe 

District Governor 2241

 

Te invit să te conectezi cu mine și să fii la curent cu ceea ce fac:

 

http://www.marianneagoe.com/

https://www.facebook.com/marian.neagoe.aCUM/

https://www.instagram.com/marian.neagoe.acum/ 

https://www.youtube.com/channel/UCPogUGqhq9uVFFRdlU5tHFQ

 

Link-uri utile: 

https://learn.rotary.org/members/learn/catalog

http://www.evenimenterotary.ro 

https://brandcenter.rotary.org 

 

Leave a comment